activiteiten-archief

In november 2016 organiseerden De Helden van Herselt hun eerste activiteit: “Herselt Movies”, een filmmaand in de Bovenzaal in Bergom. Begin augustus 2017 volgde “Herselt Zomert”, een festival met circusacts en muziekoptredens aan VTC de Mixx in Herselt-Centrum. In 2018 werkten De Helden van Herselt mee aan de eerste editie van “Hiejel Berrechoem boate”, een initiatief van enkele Bergomse verenigingen met een zomerbar, oldtimertreffen, een zomers marktje en muziekoptredens.

Begin 2019 werd de Helden-groep een beetje groter… Een aantal mensen die elkaar leerden kennen tijdens hun deelname aan het cultuurspektakel Ten Velde wilden graag opnieuw samen iets op het podium brengen. En ja hoor, ze vonden een ‘nieuwe thuis’ bij De Helden van Herselt.

In het voorjaar van 2019 werd druk gerepeteerd en vergaderd. Op 10 en 11 mei 2019 stonden de ‘theaterHelden’ op het podium in de Bovenzaal te Bergom met hun theatervoorstelling “Moeder, daarom spelen wij!”.

Op zondag 1 september 2019 organiseerden De Helden van Herselt, in het kader van vtbKultuurPicknickt, een multiculturele picknick in de tuin van het Zusterhuis te Bergom. Oh ja, cultuur is een belangrijk instrument om ontmoeting, vriendschap en solidariteit te bevorderen en sociale cohesie te versterken. ;-D

In het najaar van 2019 gingen de ‘theaterHelden’ on tour : ze werkten mee aan verschillende evenementen in en rond Herselt.

Onze activiteiten voor 2020 worden weldra bekendgemaakt.